Članice

CINKARNA CELJE PREVZELA GENERALNO POKROVITELJSTVO

 

 SPOROČILO ZA JAVNOST

 

 Cinkarna Celje ponosni generalni pokrovitelj Ženskega košarkarskega kluba Cinkarna Celje

Cinkarna Celje ponosno prevzema generalno pokroviteljstvo Ženskega košarkarskega kluba (ŽKK), ki se bo po novem imenoval Ženski košarkarski klub Cinkarna Celje. Podjetje že vrsto let podpira številna celjska športna društva, klube in posameznike, košarkarice pa so s tremi osvojenimi naslovi ravno zaključile izjemno sezono. V podjetju upajo, da bodo tudi z njihovo pomočjo zdaj še lažje posegale po lovorikah.

Iz vsebine: Predsednik uprave – generalni direktor Cinkarne Celje Tomaž Benčina in predsednik ŽKK Cinkarna Celje Borut Kop sta podpisala pogodbo o pokroviteljstvu klubu. Trener Damir Grgič je podpisal novo 4-letno pogodbo o sodelovanju s klubom, ob koncu pa je vodstvo kluba predstavilo še nove okrepitve na parketu. Znana je tudi nova grafična podoba kluba.

Celje, 9. maj 2017: Na današnji novinarski konferenci je zbrane najprej najprej nagovoril Predsednik uprave – generalni direktor Cinkarne Celje Tomaž Benčina. Celjskim košarkaricam je čestital za uspešno leto, v katerem so postale pokalne zmagovalke, osvojile Ligo Waba in sezono zaključile z naslovom državnih prvakinj.

Predsednik uprave – generalni direktor Cinkarne Celje Tomaž Benčina: »Več razlogov imamo, da vstopamo v žensko košarko. Radi podpiramo dobre zgodbe in eno takšnih smo prepoznali v ženskem košarkarskem klubu. Ima uspešno člansko ekipo, ki je letos osvojila kar 3 pomembne naslove.

 

Verjamem, da je bilo za to potrebnega veliko truda in energije, za kar igralkam in vodstvu kluba čestitam. Pomembno se nam zdi, da v 6 selekcijah kluba trenira kar 250 mladih deklet. Ne glede na to, ali to počno le za sprostitev ali s ciljem postati vrhunske športnice menim, da jih je treba pri tem spodbujati in jim pokazati, da smo opazili njihov trud. Šport združuje številne vrline in mladega človeka zagotovo usmerja na pravo pot.

 

In nenazadnje, Cinkarna Celje je v svoji tržni dejavnosti usmerjena predvsem na tuje trge. Verjamemo, da bomo tudi z vstopom na košarkarski parket še naprej krepili dolgoročne dobre odnose s kupci po svetu. Upam, da bo naše sodelovanje klubu prineslo novo motivacijo, ki jo potrebuje za uspešen start v prihajajočo sezono.«

 

S prihodom novega generalnega pokrovitelja so zelo zadovoljni tudi v vodstvu ŽKK Cinkarna Celje.

Borut Kop, predsednik ŽKK Cinkarna Celje: »Da je podjetje s tako dolgo in uspešno tradicijo, kot je Cinkarna Celje, v našem klubu prepoznalo zaupanja vrednega partnerja, si v klubu štejemo v veliko čast, hkrati pa se zavedamo, da na svoja pleča prevzemamo tudi veliko odgovornost. Cinkarna Celje je paradni konj celjskega gospodarstva in podjetje, ki je zelo uspešno in priznano tudi izven naših meja. Podobno velja za naš klub, zato sem prepričan, da lahko skupaj dosežemo marsikaj in se v prihodnjih letih veselimo marsikaterega dobrega rezultata. V imenu klubu obljubljam, da bomo storili vse, kar je v naši moči, da bomo ime našega novega generalnega pokrovitelja in mesta Celje dostojno in s ponosom nosili in predstavljali  doma in v tujini.«

ŽKK Cinkarna Celje bo tudi v prihodnjih letih vodil dosedanji trener in aktualni selektor slovenske reprezentance Damir Grgić, ki je s klubom podpisal novo štiriletno pogodbo. Grgić je v celjski klub prišel natanko pred desetletjem, zadnjih 8 let pa je vodil člansko ekipo. V njegovi trenerski karieri je ŽKK Cinkarna Celje osvojil po 6 državnih in pokalnih naslovov prvakinj Slovenije ter naslov prvakinj v mednarodni Jadranski WABA ligi.

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: »V Celju sem kot trener preživel zadnjih 10 let, že 8 let pa sem na čelu članske ekipe tega kluba. Odločitev o podaljšanju sodelovanja ni bila težka, saj se v tej sredini resnično odlično počutim. S sodelavci v strokovnem štabu in z vodstvom kluba imamo enake poglede na prihodnost kluba in kljub temu, da sem tukaj že celo desetletje, motivov za nadaljnje delo ne manjka. Zgodovinski dosežki v lanski sezoni in prihod tako uglednega pokrovitelja, kot je Cinkarna Celje, mi dajejo dodaten elan in me ženejo k temu, da skušamo v prihodnjih letih v Celju še naprej pisati zgodbo o uspehu in ostati vodilni ženski košarkarski klub na področju širše regije.«

ŽKK Cinkarna Celje je predstavil tudi prvi tri okrepitve v igralskem kadru za sezono 2017/2018. Petletno pogodbo s klubom je podpisala slovenska reprezentantka do 20 let Eva Stefanoski (1997, 183 cm), ki je v Celju kot posojena igralka Domžal igrala že v drugi polovici letošnje sezone.

Eva Stefanoski, nova članica ŽKK Cinkarna Celje: »Celje je sredina, ki ponuja optimalne pogoje za razvoj mladega igralca. Gre za klub z zmagovalno tradicijo in visokimi ambicijami tudi za prihodnost. Soigralke so me v teh štirih mesecih odlično sprejele in mi izdatno pomagale na prilagajanje na novo okolje. Veselim se bodočih sezon v novem klubu, ki se mu zahvaljujem za ponujeno priložnost in izkazano zaupanje.«

Novinki sta tudi reprezentantki Bosne in Hercegovine, sestri dvojčici Anđela in Nikolina Delić, ki sta s klubom podpisali triletni pogodbi. Zadnje tri sezone sta igrali v aktualnem pokalnem in državnem prvaku BIH Play OFF Ultri iz Sarajeva, pred tem sta bili članici Mladega Krajišnika iz Banja Luke.

Skupna izjava Anđele in Nikoline Delić, novih članic ŽKK Cinkarna Celje: »Med vsemi klubi, ki so bili zainteresirani za naju, se nama je Celje zdelo optimalna sredina za korak naprej na najini košarkarski poti. Gre za klub, ki je zelo priznan po delu z mladimi, nenazadnje pa ima tudi odlične rezultate, saj je v zadnji sezoni osvojil vse tri možne lovorike. V novi sredini pričakujeva dobre pogoje za delo, kvalitetne treninge in dobre igre. Veseli sva, da bova tudi v bodoče lahko igrali v istem klubu, saj se na igrišču in izven njega odlično dopolnjujeva.«

Celjanke bodo priprave na novo sezono začele 9. avgusta. Do začetka nove sezone bodo odigrale vsaj 10 močnih mednarodnih prijateljskih tekem. Med drugim se bodo pomerile z uglednimi univerzami iz ameriške NCAA lige – Connecticutom, Dukom, Stanfordom ter člansko reprezentanco Senegala.

Iskreno se zahvaljujemo dolgoletnemu generalnemu pokrovitelju kluba, podjetju Frutarom Etol, kjer je klub nosil ime po njihovi blagovni znamki – Athlete.

Gospod Peter Drobež, predstavnik dosedanjega generalnega pokrovitelja Frutarom Etol, je podal naslednjo izjavo: »Žal se zaradi službene poti v Anglijo novinarske konference ne morem udeležiti. Kot predstavnik dosedanjega generalnega pokrovitelja podjetja Frutarom Etol se želim zahvaliti klubu za izredno pozitivno in plodno sodelovanje. V klubu smo prisotni že več kot desetletje, po odhodu dolgoletnega sponzorja, podjetja Merkur, pa smo prevzeli tudi vlogo generalnega pokrovitelja klubu. V tem času je klub dosegel velike uspehe, ki jih je kronal s trojno krono v zadnji sezoni. Za vse dosežke v tem obdobju se v prvi vrsti zahvaljujem vsem igralkam, trenerjem, predvsem pa vodstvu kluba, ki je dokazalo, da je trdno in vredno zaupanja. Poleg izredne predanosti delu tako z mlajšimi generacijami kot članicami, pa je imelo vedno dovolj posluha tudi za iskanje sinergij pri promociji našega podjetja. Z gotovostjo lahko trdim, da je to eden bolje, če ne celo najbolje urejenih športnih klubov v Sloveniji, zato sem prepričan, da ga tudi v prihodnosti čaka še veliko uspehov. Verjamem, da se, s prihodom tako uglednega podjetja v klub, kot je Cinkarna Celje, odpirajo vrata tudi na evropski parket in da bodo dekleta kmalu popestrila sedanje izjemne dosežke, z novimi uspehi. Tudi v prihodnosti nameravamo klub podpirati in se skupaj veseliti novih zmag.«

Dodatne informacije:

Matjaž Kramberger: matjaz@zkk.athlete.si

Špela Kumer: spela.kumer@cinkarna.si

Spletni dostop do vsebine: http://zkk.athlete.si/ in http://www.cinkarna.si/

Foto: Gojko Kusić

Celjanke do 13. zvezdice

V sredo je bila na sporedu tretja tekma finala ženskega državnega prvenstva. Ekipa Athlete Celja je proti Triglavu dosegla že tretjo in tudi odločilno zmago z rezultatom 66:61. Tako so Celjanke po osvojitvi naslova pokalnih zmagovalk in Lige WABA sezono sklenile še z osvojitvijo naslova državnih prvakinj.

1. SKL ZA ŽENSKE – FINALE

Tretja tekma, sreda, 26. april:
ATHLETE CELJE : TRIGLAV 66:61 (16:19, 17:14, 14:19, 19:9) [3:0]
Evans 25 (10 skokov), Prezelj 15, Slonjšak 13; Zdolšek 20 (11 skokov), Kalušić 18, Abramovič 6 (7 podaj).

STATISTIKA

Na tretji tekmi finalne serije državnega prvenstva je do odločitve o zmagovalki prišlo šele po napetem zaključku. Tekmo so bolje odprle Kranjčanke in takoj pokazale, da Celjankam ne bodo tako z lahkoto dovolile priti do novega naslova najboljših v državi. Po sedmih minutah prve četrtine so Triglavanke vodile z rezultatom 16:7, Celjanke pa so tako kot na drugi tekmi do polčasa ujele priključek. Semafor je ob polčasu kazal 33:33.

V drugem delu srečanja košarkarice Triglava niso popuščale in vodile vse do zadnjih štirih minut tekme, ko so Celjanke ponovno prešle v vodstvo z rezultatom 58:57. Sledil je napet zaključek, v katerem je Shante Evans nekaj sekund pred koncem z dvema zadetima prostima metoma rešila vse dvome o končnem zmagovalcu. Igralke iz knežjega mesta so s končnim rezultatom 66:61 osvojile trinajsto zvezdico v svoji zgodovini in dosegle še tretjo lovoriko v odlični sezoni.

Pri državnih prvakinjah v sezoni 2016/17 je ponovno blestela Shante Evans, ki je dosegla 25 točk, k temu pa dodala še deset skokov. Američanka je z odličnimi predstavami skozi celotno sezono in na vseh treh finalnih tekmah postala tudi najkoristnejša igralka finalne serije in najkoristnejša igralka sezone 2016/17. Annamaria Prezelj, ki je prejela naziv najbolj borbene igralke v sezoni, je za Athlete dosegla petnajst, Iva Slonjšak pa trinajst točk. Pri državnih podprvakinjah je Živa Zdolšek v statistiko vpisala 20 točk in enajst skokov, sledila ji je Aida Kalušić z 18 točkami.

Najkoristnejša igralka sezone 2016/17: Shante Marie Evans (Athlete Celje)
Najkoristnejša igralka finalne serije: Shante Marie Evans (Athlete Celje)
Najbolj borbena igralka sezone 2016/17: Annamaria Prezelj (Athlete Celje)

Izjavi trenerjev po tekmi:

Damir Grgić, trener Athlete Celja:
Čestitke izjemnim igralkam za celotno sezono in zgodovinski uspeh kluba. Zahvalil bi se mojim strokovnim sodelavec za izjemno delo, prav tako pa upravi kluba, ki zagotavlja nemoteno delo in odlično vzdušje v klubu. Tu se počutimo fantastično. Čestitke tudi ekipi Triglava za dobre predstave skozi celotno sezono.

Bojan Lazič, trener Triglava:
Najprej čestitke ekipi Celja za naslov državnega prvaka. V šali rad rečem, da smo bili mi prvi med vsemi ostalimi amaterskimi ekipami. Na tem mestu pa poudarjam, da to ne zmanjšuje uspeha ekipe Celja, ki ima za sabo izjemno sezono. So edini klub v Sloveniji, tako v moški kot ženski konkurenci, ki delajo načrtno, z dobro zastavljenim programom ter vso potrebno logistiko. Mi smo na vseh treh finalnih tekmah dali vse od sebe in podatek, da so se tekme odločale v zadnjih desetih minutah pove, da smo delali dobre stvari v prvih treh četrtinah. Žal fizično nismo zdržali do konca. Vsa čast mojim dekletom, ne samo za borbo in igro v finalu, ampak za celo sezono. Vsakič, ko smo doživeli pretres v ekipi, smo stopili skupaj in udarili še močneje. Niti v enem trenutku se nismo razpadli, iskreno pa povem, da bi se lahko. To kaže na pravi karakter vseh deklet. Iskreno se jim zahvaljujem za vse, kar so naredili tekom celotne sezone. Posebej bi se rad zahvalil mojemu pomočniku, Gregi Verčiču, ki je bil z mano v vseh situacijah in kot pravi pomočnik vedno stal trenerju ob strani.

Izid v zmagah je v oglatem oklepaju. Igrale so na tri zmage.

Prva zaključna žoga – 13. naslov Celja je zelo blizu

V sredo bo na sporedu že tretja tekma finala ženskega državnega prvenstva. Serija se znova seli v Celje, kjer domači Athlete pričakuje kranjski Triglav. Prvi dve srečanji so dobile Celjanke, ki lovijo svoj 13. naslov državnih prvakinj. Tekmo, ki se bo začela ob 18. uri, si boste lahko ogledali v prenos na TV Slovenija 2.

1. SKL ZA ŽENSKE – FINALE:

Tretja tekma, sreda, 26. april, 18.00, Gimnazija Celj – Center:
ATHLETE CELJE : TRIGLAV (prenos na TV SLO 2) [2:0]

Celjanke so si odločilo prednost na obeh finalnih srečanjih priigrale v drugem polčasu. Prvo tekmo so dobile s prednostjo 12 točk, drugo pa s +10. Na domačem parketu imajo Štajerke priložnost, da pokal za naslov državnih prvakinj dvignejo še šestič zapored, sicer pa bi bila to že 13. zvezdica za ekipo iz Celja. Triglavanke bodo poskušale ostati v igri in serijo vrniti v Kranj.

Najboljša strelka finalne serije je Shante Evans, ki je na prvih dveh srečanjih v povprečju dosegla 19,5 točk, pri Triglavu pa je najuspešnejša 19-letna Nina Jesenšek, ki v povprečju doseže 16 točk.

Srečanje se bo začelo ob 18. uri, ogledati pa si ga bo mogoče tudi v prenosu na TV Slovenija 2.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Damir Grgić, trener Athlete Celja:
“Tako kot na prvih dveh tekmah tudi na tretji pričakujem izjemno težko tekmo. Vemo kaj moramo storiti, če želimo priti do zmage. Pričakujem reakcijo mojih igralk. Vabim vse naše navijače, da nam dajo dodaten impulz s tribun in nas popeljejo do naslova in hkrati največjega dosežka v zgodovini kluba.

Bojan Lazič, trener Triglava:
“Edina želja, ki jo imam za jutrišnjo tekmo je, da se nobena naša ali celjska igralka ne poškoduje. Če pa se katera od njih poškoduje, pa naj jo ima na vesti tisti, ki je delal NBA razpored – z eno majhno razliko: to so dekleta in naša ekipa je amaterska.

Izid v zmagah je v oglatem oklepaju. Igrajo na tri zmage.

Vir: KZS

Foto: G. Kusić

Še korak do 13. naslova

Včeraj je bilo na sporedu drugo finalno srečanje med Triglavom in Athlete Celjem. Celjanke so zmagale drugo tekmo v finalni seriji z rezultatom 60:50 in so le še zmago oddaljene od 13. zvezdice.

1. SKL ZA ŽENSKE – FINALE

Druga tekma, ponedeljek, 24. april, ob 20.45 – Dvorana Planina Kranj:


TRIGLAV : ATHLETE CELJE 50:60 (13:13, 16:16, 10:17, 11:14) [0:2]
Jesenšek 18, Zdolšek 13 (8 skokov), Kalušić (5 skokov) in Seničar (6 skokov in 5 podaj) po 6; Evans 19 (17 skokov), Prezelj (5 skokov) in Slonjšak (5 skokov) po 14.

STATISTIKA

Drugo finalno srečanje je postreglo z zanimivo predstavo iz obeh strani. Tekma je v prvem polčasu potekala zelo izenačeno. Kranjčanke so v drugi četrtini z razigranostjo v napadu in na krilih domače publike povedle s šestimi točkami razlike, a so Celjanke do konca druge četrtine ujele priključek, semafor pa je ob polčasu kazal 29:29.

Drugi polčas so boljše otvorile Celjanke, ki so po trojki Zale Friškovec in zadetem košu in prostem metu Shante Evans naredile delni izid 6:0. Košarkarice iz knežjega mesta so vodile skozi celotno nadaljevanje obračuna, kljub temu pa se Triglavanke niso predale in so se osem minut pred koncem približale na tri točke zaostanka, a je za preobrat zmanjkalo moči. Celjanke so na tekmi vodile največ za 15 točk, končna prednost pa je znašala deset točk v korist aktualnih državnih prvakinj.

Nina Jesenšek je bila z 18 točkami najboljša strelka ekipe Triglava, sledila ji je Živa Zdolšek s 13 točkami in osmimi skoki. Pri Celjankah so kar 58 od 60 doseženih točk dosegle igralke iz prve peterke, najbolj učinkovita pa je bila ponovno najboljša strelka ekipe Athleta, Shante Evans z 19 točkami, ujela pa je kar 17 odbitih žog. Po 14 točk sta dosegli še Iva Slonjšak in Annamaria Prezelj.

V sredo bo ob 18.00 v Celju na sporedu tretja in morda že zadnja tekma v finalni seriji.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Bojan Lazič, trener Triglava:
“Kot trener, ki dela s temi dekleti vsak dan v zadnjih devetih mesecih, moram priznati, da so me navdušile in hkrati presenetile. Navdušujejo me zaradi neverjetne energije, čvrste igre in borbenosti, presenečajo pa me, ker ne vem, od kje vse to črpajo. Večji del srečanja smo se borili po najboljših močeh, na koncu pa nas zmanjka. Čestitam Celju za zmago.

Damir Grgić, trener Athlete Celja:
Čestitam svoji ekipi za zmago. Uspel nam je “brejk” in sedaj imamo tri zaključne žoge za končno zmago. Nič še ni odločeno, naredila pa bomo vse kar je v naši moči, da se čim bolje regeneriramo. Sredino tekmo bomo skušali odigrati po naših najboljših močeh.

Vir: Kzs

Damir Grgić: “Pričakujem zelo težko srečanje”

V ponedeljek, 24. 4. bo na sporedu drugo finalno srečanje med Triglavom in Athlete Celjem. Prvo tekmo s z dvanajstimi točkami prednosti dobile Celjanke, ki napadajo 13. naslov državnih prvakinj. Srečanje v Kranju se bo začelo ob 20.45.

1. SKL ZA ŽENSKE – FINALE

Druga tekma, ponedeljek, 24. april, 20.45 – Športna dvorana Planina:
TRIGLAV : ATHLETE CELJE [0:1]

V Kranju se bo nadaljevala finalna serija med Triglavom in Athlete Celjem. Na prvem srečanju so bile boljše aktualne državne prvakinje, ki so zmagale z rezultatom 66:54. Tekmo so bolje pričele Triglavanke, ki so povedle za 6 točk (17:11), a Celkanke so jih v drugi četrti ni hitro ujele in prvi polčas dobile 35:32. Tretjo četrtino so bolje pričele domačinke, ki so tretjo četrtino dobile 18:12 in tako po tridesetih minutah vodile +9!  V zadnji četrtini so se gostje približale na 4 točke zaostanka, vendar pa so se Celjanke uspele znova odlepiti in tekmo pripeljati v svojo korist. Srečanje se je zaključilo z rezultatom 66:54.

Kranjčanke se v svojem petem nastopu v finalu potegujejo za svoj prvi naslov državnih prvakinj, Celjanke pa so prvo mesto v državnem prvenstvu osvojile že dvanajstkrat.

Na prvem srečanju je bila glavno orožje Athlete Celja Shante Evans, ki je dosegla 20 točk, pri Triglavu pa sta 14 točk dosegli Nina Jesenšek in Rebeka Abramovič.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Bojan Lazič, trener Triglava:
“Glede na to, da se bo tekmo odigrala 48 ur po prvem srečanju, ter glede na to, da naša dekleta niso v profesionalnem pogonu, se bomo poskušali osvežiti in odigrati najbolje, kar smo v tem trenutku sposobni. Pritisk je še vedno na strani ekipe, ki je že osemnajstič zapored v finalu. Smešno je, da je pritisk na klubu, ki obstaja komaj devet let. Vnaprej se ne mislimo predati. Vabim naše zveste navijače, da podprejo dekleta v čim večjem številu.

Damir Grgić, trener Athlete Celja:
“Na drugi finalni tekmi bomo poskušali popraviti napake iz prvega obračuna ter presenetiti ekipo Triglava na njihovem igrišču. Zavedamo se, da je pritisk sedaj na ekipi Triglava, ki mora tekmo dobiti. Pričakujem zelo težko srečanje.

Izid v zmagah je v oglatem oklepaju. Igrajo na tri zmage.

Razpored finalnih tekem:

Tretja tekma, sreda, 26. april, 18.00:
ATHLETE CELJE : TRIGLAV

Morebitna četrta tekma, nedelja, 30. april, ob 18.00:
TRIGLAV : ATHLETE CELJE

Morebitna peta tekma, torek, 2. maj:
ATHLETE CELJE : TRIGLAV

Vir teksta:KZS in Matjaž Kramberger 

Foto: Gojko Kusić