Šola košarke

V soboto uspešno zaključen 4. turnir Interne lige

V soboto, 18. 2. 2017 je na Gimnaziji Celje Center potekal že 4. turnir Interne lige za deklice, ki pridno trenirajo v šoli košarke. Dogodek se je odvijal na dveh igriščih, kjer so poleg igre košarke, pokazale tudi znanje v različnih poligonih in premagovanju le teh. Na tekmovanju so sodelovale vse šole iz celjske in šaleške okolice. Da je turnir nemoteno potekal gre zahvala trenerjem: Darku Lesjaku, Luki Milovcu in Klavdiji Oblak ter igralkam starejših pionirk: Ani Grajžl, Maji Vavdi in Maji Đaković. Pohvaliti pa gre tudi vse starše, ki so spremljali svoje mlade igralke, jih spodbujali in za njih športno navijali.

Vsem deklicam želimo lepe prihajajoče počitnice, na Interni ligi pa se ponovno vidimo meseca marca!

FOTOGALERIJA – 4. TURNIR INTERNE LIGE, Celje, 18. februar 2017

Zaključen 3. turnir INTERNE LIGE

V soboto, 14.1. se je  v Gimnaziji Celje – Center odvijal 3. TURNIR INTERNE LIGE ŠOLE KOŠARKE ŽKK ATHLETE CELJE. 

Šola košarke Athlete Celje, ki jo zelo uspešno vodi Klavdija Oblak deluje že na 13-ih osnovnih šolah. Trenerki Klavdiji pa pomagajo še: Althea Gwashavanhu, Darko Lesjak, Domen Drobne, Luka Milovac in Alma Potočnik. Trenutno je v proces vadbe v naši šoli vključenih okoli 400 deklet in sicer poteka vadba na sledečih osnovnih šolah: I. OŠ, II. OŠ, III. OŠ, IV. OŠ, OŠ HUDINJA, OŠ FRANA KRANJCA, OŠ FRANA ROŠA, OŠ LAVA, OŠ ŠALEK, OŠ LIVADA, OŠ ANTONA AŠKERCA, OŠ KARLA DESTOVNIKA KAJUHA ŠOŠTANJ in OŠ LJUBEČNA.

Izjava Klavdije Oblak, vodje Šole košarke ŽKK Athlete Celje, po 3. turnirju Interne lige:

“Uspešno smo izpeljali že 3. turnir Interne lige. Dekleta so se preizkusila v različnih spretnostnih poligonih in štafetah, tekmovala so v košarkarski igri in natančnosti zadevanja koša. Ob samem koncu pa so bila deležna tudi obiska naših članskih igralk, katera so jim prispevala kakšen koristen nasvet, se z njimi fotografirala in delila avtograme. Prihodnji mesec bomo organizirali že 4. turnir Interne lige.”

FOTOGALERIJA – 3. TURNIR INTERNE LIGE, Celje, 14, januar 2017

Uspešno zaključen BOŽIČNO-NOVOLETNI TURNIR Šole košarke

V soboto, 17.12. se je od 14. ure dalje v Gimnaziji Celje – Center odvijal BOŽIČNO-NOVOLETNI TURNIR INTERNE LIGE ŠOLE KOŠARKE ŽKK ATHLETE CELJE. To je bil že 2. turnir  v novem šolskem letu.

Šola košarke Athlete Celje, ki jo zelo uspešno vodi Klavdija Oblak deluje že na 13-ih osnovnih šolah. Trenerki Klavdiji pa pomagajo še: Althea Gwashavanhu, Darko Lesjak, Domen Dorobne, Luka Milovac in Alma Potočnik. Trenutno je v proces vadbe v naši šoli vključenih okoli 400 deklet in sicer poteka vadba na sledečih osnovnih šolah: I. OŠ, II. OŠ, III. OŠ, IV. OŠ, OŠ HUDINJA, OŠ FRANA KRANJCA, OŠ FRANA ROŠA, OŠ LAVA, OŠ ŠALEK, OŠ LIVADA, OŠ ANTONA AŠKERCA, OŠ KARLA DESTOVNIKA KAJUHA ŠOŠTANJ in OŠ LJUBEČNA.

img_3943

Sobotno popoldne se je turnirja udeležilo lepo število deklet in seveda njihovih staršev, kateri so jih spodbujali in zanje navijali skozi celotni program. Poleg štafetnih iger in igre košarke 4:4, so se dekleta pomerila tudi v tekmovanju v metu na koš “ZAPOR”, kjer smo v treh skupinah dobili tudi tri zmagovalke, in sicer so bile najboljše:   Lara Šolinc, Tanaja Miladinovič in Maja Uranker.

17-12-athlete-foto-gojko-kusic-388

V metu na koš so se pomerili tudi starši deklet, v kategoriji očetov je bil najboljši g. Darko, v kategoriji mamic pa je bila najnatančnejša ga. Jasmina.

17-12-athlete-foto-gojko-kusic-416

Iskrene čestitke najboljšim!

Za popestritev pa so poskrbele naše članske igralke, katere so pridno delile avtograme in se fotografirale z našimi bodočimi košarkaricami. Da je turnir potekal nemoteno gre zahvala našim trenerjem in nekaterim igralkam selekcij U13, U15 in U17.

img_4054

Zaključek 2. TURNIRJA INTERNE LIGE je popestril tudi BOŽIČEK, ki je deklice obdaril z darili. Drugi turnir je bil tako zelo uspešen, kar so pokazala tudi dekleta s svojo udeležbo in nasmejanimi obrazi.

img_4105

Izjava Klavdije Oblak, vodje Šole košarke ŽKK Athlete Celje, po uspešno zaključenem letu 2016:img_4011“Uspešno smo izpeljali še en turnir Interne lige, ki je potekal v vzdušju prihajajočih praznikov. Veseli me, da se vse več deklic navdušuje nad košarko in tudi tokrat smo imeli velik obisk naših najmlajših nadobudnih košarkaric. Pokazale so veliko znanja, zelje in borbenosti. Za uspešno izpeljavo turnirja se moram najprej zahvaliti našemu klubu za zaupanje in pomoč, prav tako vsem našim trenerjem, igralkam in vsem ostalim, ki so kakorkoli sodelovali pri izpeljavi tega dogodka. Zahvala gre tudi vsem staršem za zaupanje in obisk v tako velikem številu. Ob tej priliki želim vsem vam in vašim bližnjim lepe prihajajoče praznike. Po praznikih pa se ponovno vidimo pod koši.”

zkk-srecno

FOTOGALERIJA:

Božično – novoletni turnir Interne lige, Celje, 17. december 2016 (Foto: Gojko Kusić in Matjaž Kramberger):

V soboto bo potekal 2. TURNIR INTERNE LIGE

Sporočamo vam, da bo v SOBOTO, 17.12.2016, potekal 2. TURNIR INTERNE LIGE za vsa dekleta, ki pridno obiskujejo Šolo košarke ŽKK Athlete Celje.

Tako, kot že na 1. turnirju, želimo tudi na tem, vašim otrokom poleg treninga zagotoviti tudi prve stike s tekmami, ki bodo seveda prilagojena njihovi starosti in znanju. Igralo se bo na manjše igrišče, z manjšimi žogami in na nižje koše. Sam rezultat te tekme ni v ospredju, ampak je pomembno, da se dekleta družijo in zabavajo. Spodbujat jih bodo prišle tudi naše članske igralke, s katerimi bomo organizirali skupinsko slikanje in deljenje avtogramov.

Ker se bližamo času praznikov, bo tudi to tekmovanje praznično obarvano. Deklice bo ob koncu obiskal tudi BOŽIČEK.

Dobimo se v SOBOTO, 17.12.2016 ob 14. uri na Gimnaziji Celje Center (predviden konec 17.00).

Prosim, da mi udeležbo, zaradi lažje organizacije, potrdite do ČETRTKA, 15.12.2016 pri vodji Šole košarke ŽKK Athlete Celje, Klavdiji Oblak na telefonsko številko 040-607-370!

 

Dogajanje s turnirjev in foto utrinke lahko spremljate na naši spletni strani: http://zkk.athlete.si/interna-liga-sole-kosarke/

 

 

1. TURNIR INTERNE LIGE

Tako kot v prejšnjih sezonah, tudi letos uspešno poteka interna liga košarkarske šole Athlete Celje. V soboto smo začeli s prvim turnirjem, ki se je odvijal na IV.OŠ. Na turnirju so sodelovala dekleta vseh šol na katerih delujemo: I.OŠ, II.OŠ, III.OŠ, IV.OŠ, OŠ Hudinja, OŠ Frana Kranjca, OŠ Frana Roša, OŠ Lava, OŠ Ljubečna, OŠ Šalek, OŠ Livada, OŠ Antona Aškerca in OŠ KDK Šoštanj.

Namen lige je dekletom, ki pridno trenirajo v šoli košarke, popestriti treninge tudi s tekmami. Kot vemo že iz prejšnjih turnirjev, rezultat ni v ospredju, ampak je pomembno, da se dekleta družijo, zabavajo, pletejo nova prijateljstva in uživajo v igri.  Turnirja se je udeležilo lepo število deklet in seveda njihovih staršev, kateri so jih spodbujali in zanje navijali skozi celotno tekmo. Za popestritev so poskrbele naše članske igralke: Shante Evans, Andrea Marić in Iva Slonjšak; katere so pridno delile avtograme in se slikale z našimi bodočimi košarkaricami. Da je turnir potekal nemoteno, gre zahvala našim trenerjem in nekaterim igralkam selekcij U15 in U17, ki so tekmo zavzeto odvodili in odsodili.

Prvi turnir je bil tako zelo uspešen, kar so pokazala tudi dekleta s svojo udeležbo in nasmejanimi obrazi. Tako že težko pričakujemo 2. turnir interne lige, ki se bo odvil v mesecu decembru.

Dogajanje na interni ligi lahko preverite skozi spodnje foto utrinke: